Søtpotet
Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder. Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand.
Søtpotet kan stekes, kokes, wok’es, bakes, moses og friteres.
Navnet til tross er søtpoteten ikke i slekt med potet, og smaken er en ganske annen. Den erstatter ikke vanlige poteter, men kan gjerne stekes sammen med andre grønnsaker. Søtpotet brukes både som grønnsak og potet, til kjøtt og fisk og spesielt til kalkun.
Både farge og smak minner om gulrot, og etter varmebehandling er sødmen fremtredende.
Den flotte fargen skyldes at søtpoteten er rik på betakaroten (vitamin A). Den er også kostfiberrik, og den er en fin kilde til kalium og sporstoffet kobber.
Bestnr. | Vekt pr. enhet | Ant. i ifco |
305050 | 5,000 kg | 3 |
TILBEREDNING – SERVERINGSTIPS
Kan ovnsstekes på 220 ℃ i ca. 30 min (avhengig av størrelse), eller deles i skiver/båter/terninger og stekes på middel varme i stekepanne i ca. 7-8 min. Tilsett gjerne litt olje og krydre etter eget ønske før steking.
Passer utmerket som tilbehør til det meste av fisk, kylling, kjøtt, pølser osv.
BESKRIVELSE
Hele skrelte søtpoteter.
Vakumpakket og leveres i ifco.
NÆRINGSINNHOLD (PR 100 G)
Energi 347 kJ – 82 kcal
Fett 0,2 g
-hvorav mettet fett 0, 0 g
Karbohydrat 16,5 g
-hvorav sukkerarter 6,1 g
Kostfiber 3,3 g
Protein 2,0 g
Salt (naturlig natrium) 0,1 g
ALLERGENER
Ingen
HOLDBARHET
9 dager
OPPBEVARING
Kjølig 2-6 grader